Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Делегација братске општине Цеље у посјети Добоју

Општина Цеље и Град Добој су братимљени још од 1965. године. Та повезаност нарочито се исказала током катастрофалних поплава 2014. године, када је Цеље несебично притекло у помоћ Добојлијама, дајући помоћ у људству, новцу и материјалним средствима. Цеље је примјер локалне заједнице која је успјешна на свим пољима, рекао је након састанка са делегацијом из ове словеначке општине градоначелник Добоја Борис Јеринић, те се захвалио на подршци коју пружају Добоју све ове године. Сарадња између ове двије побратимљене локалне заједнице ће се у наредном периоду само унапређивати.

-Између наше двије локалне заједнице било је сарадње у области културе и спорта, као нпр. узјаманих посјета културно-умјетничких друштва и учешће рукометаша из Цеља на добојском Међународном рукометном ТВ турниру шампиона. Сигуран сам да ћемо наставити да продубљујемо нашу сарадњу на свим пољима и у наредном периоду – изјавио је Борис Јеринић, градоначелник Добоја.

Жупан Цеља Бојан Шрот је рекао да је примјетан развој Града Добоја. На челу је општине Цеље више од двије деценије. Његово дугогодишње искуство од користи је за братски Град. Пажњу Словенаца посебно је привукао пројекат суфинасирања станова за младе брачне парове.

– Нас је баш заинтересовао овај иновативан пројекат за младе људе, односно младе породице у вашем граду, тако да ћемо и ми нешто слично урадити. Дуго смо о томе размишљали јер имамо различите законске основе, али свакако да ћемо за то наћи неко рјешење – рекао је Бојан Шрот, жупан Цеља.