Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Тврђава “Градина” први пут дио манифестације “Ноћ тврђава”

Тврђава “Градина” у Добоју вечерас је први пут дио регионалне културно-туристичке манифестације “Ноћ тврђава” током које су промовисане многобројне културне, друштвене и гастро знаменитости, а тиме је отворена и љетна туристичка понуда града.

Одржавање манифестације “Ноћ тврђава” помогли су Туристичка организација Републике Српске и Градска управа Добоја. Замјеник градоначелника Добоја Славко Ковачевић поручио је да је “Градина” адут туристичке понуде града уз многобројне друге садржаје ове локалне заједнице. Он је захвалио Туристичкој организацији на иницијативи да Добој ове године постане дио регионалне културно-туристичке манифестације од које очекује да буде традиционална и садржајнија.

У културном програму учествовали су локални Дјечији црквени хор “Јавор”, Културно-умјетничко друштво “Добој”, Школа плеса “Стејџ”, те “Позориштанце” које дјелује у оквиру Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета”. Представила се и Угоститељска школа са презентацијом о граду Добоју, добојско Коло српских сестара, Крафт пиво “Кум”, те породична газдинства Бијелић и Нешковић са гастро понудом, добојски сликари са својим радовима као и инсталације других установа из града.