Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана тринаеста сједница Привредног савјета

Данас је у просторијама Градске управе Добој одржана тринеаста сједница Привредног савјета, којој је предсједавао градоначелник Добоја Борис Јеринић. Градоначелник Јеринић је, након сједнице, рекао да локална власт настоји да овај град постане привредно најконкурентнији у Републици Српској и БиХ, и у томе има подршку Владе Републике Српске, предсједника Српске Жељке Цвијановић и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Градоначелник Добоја је истакао да је градска администрација сервис свих грађана и привредника, чије инцијативе очекује како би ова локална заједница постала добро мјесто за улагање. Као позитиван примјер истакао је позитивне ефекте одлуке за привреднике о попусту од 30 одсто на једнократно уплаћену ренту и накнаду за грађевинско земљиште, што су већ три инвеститора искористила.

Према ријечима градоначелника Јеринића на данашњем састанку су привредници указали на потребу кориговања износа комуналне таксе, те најавио да је наложио надлежним службама да сачине одговарајућу анализу са препорукама.

Након данашње сједнице Привредног савјета најављено је да ће се у првој седмици децембра одржати трећи Сајам запошљавања, с обзиром на позитивне ефекте претходна два, а с циљем смањења одласка радне снаге.

Привредници су истакли да очекују да Градска управа у складу са својим надлежностима обезбиједи бољи привредни амбијент, и да, упркос корекције износа комуналних и одређених парафискалних такси, унаприједи комуникацију са привредницима.