Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана 21. редовна сједница Скупштине града

На данас одржаној сједници Скупштине града Добоја расправљано је о 25 тачака дневног реда. Одборници Скупштине града данас су једногласно усвојили одлуку о суфинансирању куповине 100 станова младим брачним паровима, а према општим условима, право да конкуришу, између осталих, имаће парови млађи од 30 година, који имају намјеравају да у Добоју стално бораве 20 година. Предсједник добојске Скупштине града Сања Вулић рекла је да је доношењу ове одлуке претходила иницијатива српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, посланика у Парламентарној скупштини БиХ Обрена Петровића и градоначелника Добоја Бориса Јеринића.

Градоначелник Добоја Јеринић је као наредни корак навео израду правилника који ће до краја наредне седмице израдити правни тим и на тај начин дефинисати неопходне критеријуме за додјелу стана, како би биле предупређене могуће злоупотребе. Он је истакао да је пројекат има подршку Владе Републике Српске, а како би ствар била озбиљна, предвиђена су два модела финансирања. Градоначелник је поручио да Градска управа усвајањем ове одлуке показује да води рачуна о положају младих који су и највећи ресурс једне локалне заједнице.

На данашњој, 21. редовној сједници Скупштине града, одборници су усвојили одлуку о кредитном задужењу у износу од 4000000 КМ ради финансијских пројеката, изградње, санације и реконструкције инфраструктуре, а који се реализују у текућој и 2020. години. Од креддитних средстава је предвиђено да се реконструишу водоводне мреже у Улици војводе Синђелића, водоводне мреже у насељима Осјечани, Липац, Поткамен и Присаде, те за изградњу јавне расвјете у Улици цара Душана.

Sjednica Skupštine grada Doboja.

Износ од 300000 КМ биће издвојен за изградњу и санацију локалне путне инфраструктуре, 120000 КМ за санацију скупштинске сале, 70000 КМ санацију просторија у власништву града, 1400000 КМ за радове на топловоду, вреловоду, електро и хидротехничким радовима. Износ од 250000 КМ намијењен је за адаптацију фудбалског стадиона, 640000 КМ изградњу 25 стамбених јединица повратницима хрватске националности, 210000 КМ за реконструкцију водоводне мреже у Улици Краља Александра и 280000 КМ за асфалтирање и реконструкцију улица Карађорђева, Николе Пашића, Кнеза Лазара и Хиландарска. Рок отплате кредита је на десет година уз грејс период од двије године.

Sjednica Skupštine grada Doboja.

Одборници су усвојили и одлуку о спровођењу акције пошумљавања урбаног дијела града “1000 за Добој”, као и одлуку о ангажовању новчаних средстава у износу од 100000 КМ на име помоћи за санирање штете на грађевинским објектима, опреми и садном материјалу Центру за сјеменско-расадничку производњу у Добоју, који припада “Шумама Српске”.

На данашњој сједници је одобрено да Средњој економској школи у Добоју буде додијељено 27100 КМ за реализацију пројекта “На корак до првог запослења уз информатичку писменост”, да би се ухватио корак са информатичким технологијама. Ван снаге је стављена одлука о умањењу плата функционерима, службеницима и намјештеницима и осталим запосленима у Градској управи, донесена 16. априла на сједници Скупштине, када је плата умањена за 23 одсто.

Sjednica Skupštine grada Doboja.

У оквиру кадровских рјешења, Владо Благојевић изабран је за замјеника градоначелника Добоја умјесто Драгана Василића, а Велибор Јеринић за секретара Скупштине града умјесто Славице Живковић.