Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржано 25. редовно засједање градске скупштине

Данас је одржана 25. редовна сједница Скупштине града Добоја, на којој су одборници разматрали актуелне теме, од којих је за несметано функционисање најважнија – буџет за 2020. годину.

На данашњој, 25. редовној сједници градске скупштине, усвојен је буџет за 2020. годину. Борис Јеринић, градоначелник Добоја, рекао је након сједнице новинарима, како је буџет за наредну годину развојни, истичући да је буџет у износу од 65.494.000 конвертибилних марака највећи буџет до сада. Како је речено познато је који пројекти ће се финансирати.

“Средства у износу већем од 17 милиона марака планирана су да се уложе у инвестиције. Грађани ће осјетити и видјети напредак кроз улагања у свим мјесним заједницама на читавој територији Града Добоја, а поготово у урбаном дијелу града”, истакао је градоначелник Добоја.

Усвојена је одлука о куповини канцеларијских просторија, како би ту била смјештена градска администрација за вријеме изградње новог објекта Градске управе.

Када су у питању кадровска рјешења умјесто Мирослава Кршића, начелник Одјељења за финансије је Дејан Старчевић. Нови су начелници и Одјељења за привреду и друштвене дјелатности и стамбено-комуналне послове. На челу првог поменутог одјељења Тихомира Глигорића замијенио је Марко Николић, а Дарија Лазића на функцији овог другог замијенио је Дејан Нарић. За вршиоца дужности директора Фондације за дјецу и омладину са сметњама у развоју именован је Кузман Јоксимовић, док је Вукосава Софренић разријешена са функције в.д директора ЈУ Центар за културу и образовање Добој.