Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана 26. сједница Скупштине града

Sjednica Skupštine grada Doboja, predsjednik i podpredsjednici.

Данас је одржана 26. редовна сједница Скупштина града Добоја са 23 тачке дневног реда. На данашњој сједници одборници су усвојили неколико одлука које су се односиле на измјене регулационих планова, те неколико приједлога програма рада за ову годину, од којих је истакнут приједлог Програма одржавања, заштите, реконструкције и изградње локалних путева, којим је за ову годину предвиђено 350.000 конвертибилних марака.

Sjednica Skupštine grada Doboja - gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika.

Град Добој остварио је јавни приход у износу нешто мањем од 300.000.000 КМ, те се по висини износа, међу локалним заједницама у Републици Српској, налази одмах иза Бањалуке, рекао је градоначелник Добоја Борис Јеринић. Градоначелник Добоја задовољан је што се на подручју ове локалне заједнице реализују бројни пројекти и инвестиције, захваљујући подршци Владе Републике Српске, предсједника Српске Жељке Цвијановић и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Sjednica Skupštine grada Doboja - odbornici u toku zasjedanja.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић је изразио задовољство што су на данашњој сједници већином гласова одборника прихваћене предложене одлуке са дневног реда, истакавши да су одборници опозиције своје примједбе на поједина рјешења могли навести док су одлуке биле у форми нацрта. Он је навео да ће у договору са коалиционим партнерима и другим политичким странкама бити усаглашено да ли ће бити биран нови предсједник Скупштине града, након што је досадашњи Сања Вулић преузела функцију посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ или ће о томе бити говора након локалних избора у октобру.