Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана тридесета редовна сједница Скупштине града

На данашњој сједници Скупштине града Добоја расправљано је о 22 тачке дневног реда. Скупштина града  усвојила је други овогодишњи ребаланс буџета од 86.550.710 конвертибилних марака, који је већи за 6.705.940 конвертибилних марака од првог, а основ је реализовање краткорочног и дугорочног кредитног задужења од 1.500.000 конвертибилних марака и 3.000.000 конвертибилних марака. Кредитна средства по краткорочном кредитном задужењу од 1.500.000 КМ искористиће се за привремено финансирање дефицита произашлог из готовинског тока.

Дугорочно кредитно задужење од 3.000.000 КМ намијењено је за капиталне инвестиције, и то 1.250.000 КМ за набавку и уградња ЛЕД расвјете и система за даљински надзор и управљање јавном расвјетом у Граду, 550.000 КМ за реконструкција фискултурне сале у мјесним заједницама Подновље и Бољанић, 500.000 КМ за изградњу спортске дворане у граду, те по 350.000 КМ за реконструкцију и асфалтирање локалних путева, односно радове на уређењу до грађевинских парцела.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић поручио је да је буџет стабилан и да се наставља са реализацијом капиталних инвестиција.

Одборници су данас донијели одлуку о новим називима улица, тако да град добија улице Иве Андрића, Силване Арменулић, као и Улицу Горана Николића, а ријеч је о добровољцу из Куманова и припаднику Првог батаљона Војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске који је погинуо половином августа 1993. године на Путниковом брду, код Добоја, а којег је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик одликовао Медаљом заслуга за народ.

На данашњој сједници допуњена је одлука о суфинансирању средстава за куповину 100 станова у сврху подстицања младих брачних парова на подручју града, па проширењем породице на троје и више дјеце брачни парови постају власници стамбених јединица у једнаком удјелу и тиме остварују право на продају стамбене јединице у сврху куповине веће по њиховом избору. Одборници су донијели одлуку о преносу права својине без накнаде ради изградње кружне раскрснице на мјесту укрштања магистралног пута Добој-Сарајево и градске саобраћајнице – Улице Стефана Првовенчаног, на улазу у град код православне Цркве Светих апостола Петра и Павла.