Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Амбасадор НР Кине у посјети Добоју

Кинески амбасадор у БиХ Ђи Пинг боравио је данас у радној посјети Градској управи Добој. Након састанка са градоначелником Добоја Бориса Јеринићем амбасадор Народне Републике Кине присуствовао је данашњој манифестацији брању траве иве на локалитету Гостиљ на Озрену и најавио да ће са Добојем, осим економске сарадње, развити и културну и туристичку.

Амбасадор Кине у БиХ Пинг је претходно посјетио Градску управу у Добоју гдје је са градоначелником Борисом Јеринићем разговарао о динамици изградње нове болнице и релизацији пројекта наставе кинеског језика који се одвија у добојској Основној школи „Свети Сава“.

Gradonačelnik Doboja sa saradnicima.

Прије четири мјесеца амбасадор Кине у БиХ је присуствовао полагању камена темељца за изградњу новог објекта Болнице у Добоју и још тада је обећао да ће поново доћи у Добој на дан када се на Озрену традиционално бере трава Ива. Уједно била је ово прилика да разговара са првим човјеком града Добоја и о другим бројним темама.

Ambasador NR KIne u BiH.

Градоначелник Јеринић је подсјетио на досадашње економско присуство кинеских компанија на подручју ове локалне заједнице, наводећи и изградњу нове болнице, те да је Ђија упознао са културном традицијом и туристичким потенцијалима ове локалне заједнице.