Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Амбасадор Руске Федерације у БиХ у посјети Ритешићу

Амбасадор Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов обишао је манастир Свете Матроне Московске и Српско-руски духовни центар у изградњи у мјесту Ритешић код Добоја. Потребно је још око милион марака за завршетак изградње овог центра, а са циљем прикупљања средстава одржан је хуманитарни ручак. Манастир Свете Матроне Московске у Ритешићу једини је руски манастир на подручју Републике Српске.

Удружење српско-руског пријатељства и јединства православних народа, које је иницијатор изградње руског манастира и духовног центра, организовало је хуманитарни ручак са циљем прикупљања средстава за завршетак изградње Српско-руског духовног центра. У Ритешићу је између осталог одржана и манифестација „Дани меда, ракије и котлића“.

Свједоци сте да је овдје градња у току, али и да још много тога има да се уради. Град Добој је до сада помогао изградњу манастира, али исто тако и изградњу овог објекта овдје тј. Српско-руског духовног центра. Помоћ Града Добоја и градоначелника неће изостати ни у наредном периоду – изјавио је Славко Ковачевић, замјеник градоначелника Добоја.