Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Мјерљив резултат: подстицаји отворили нова радна мјеста

Замјеник градоначелника Добоја на састанку са предузетницима.

Представници Градске управе Добој и седам самосталних предузетника из овог града сумирали су данас резултате пројекта подстицаја производног занатства у руралним подручјима по јавном позиву из прошле и ове године чијом реализацијом је запослено тринаест радника.

Замјеник градоначелника Добоја Владо Благојевић рекао је новинарима да је реализована вриједност овог пројекта око 67.000 конвертибилних марака, од чега је Развојни програм Уједињених нација (УНДП) издвојио 19.000 конвертибилних марака , а остало Градска управа. Он је навео да је ријеч о средствима обезбијеђеним грант шемом Пројекта економског и еколошког управљања МЕГ, који подржава Влада Швајцарске, а реализује УНДП.

Начелник Одјељења за стратешко планирање, европске интеграције и локални економски развој Љубиша Лукић рекао је да је пројектом предвиђено да бесповратна средстава буду додјељивана до максимално 70 одсто од укупне вриједности улагања, док су преостали износ обавезни финансирати корисници подстицаја.

Директор “Металпласта” Радомир Божичковић рекао је да је у оквиру пројекта искористио 15.000 КМ за запошљавање два радника и повећање сировинске основе предузећа које има 17 запослених.


Представници Градске управе Добој и пет самосталних предузетника из овог града потписали су 30. октобра уговоре о додјели око 50.000 КМ бесповратних средстава за производно занатство, а по јавном позиву из ове године.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић тада је рекао да је искориштено свега пола од око 100.000 КМ предвиђених средстава, те позвао предузетнике да активније прате и учествују у јавним позивима Градске управе.

Градска управа је 11. новембра објавила други јавни позив за подстицај за развој производног занатства у Добоју, чији резултати ће бити саопштени у наредном периоду.