Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Удружење “Пети одред”: Помоћ породицама погинулих сабораца

Gradonačelnik Jerinić sa članovima udruženja.

Припадници Удружења ветерана Петог одреда специјалне бригаде Министарства унутрашњих послова Републике Српске у Добоју уручили су данас 11 печеница својим социјално угроженим члановима и породицама погинулих сабораца поводом наступајућег Божића.

Представник овог удружења Драган Стокановић рекао је новинарима да је ријеч о традиционалној активности коју од 2014. године релизују уз помоћ Градске управе Добој и људи добре воље. Он је позвао чланове и поштоваоце овог одреда да поводом обиљежавања Дана Републике Срспке – 9. јануара добровољно дају крв у традиционалној акцији у петак, 10. јануара, у Служби за трансфузиологију добојске болнице.

Данашњој подјели присуствовао је и градоначелник Добоја Борис Јеринић, који је похвалио ово удружење јер брине за своје некадашње саборце и чланове њихових породица, те његује сјећање на њих и тековине отаџбинско-одбрамбеног рата.

Градоначелник Јеринић је навео да је министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач уступио овом удружењу просторију у објекту Полицијске управе у Добоју, чија је санација у току, како би се унаприједио рад Удружења ветерана Петог одреда.