Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Četvrta redovna sjednica Skupštine grada Doboja

Na dnevnom četvrte redovne sjednice Skupštine grada Doboja našlo se ukupno 36 tačaka. Odbornici su podržali realizaciju nekih infrastrukturnih projekata, a jednnoglasno je podržana odluka o kupovini novog objekta za potrebe proširenja gradskog obdaništa. Izabran je i novi zamjenik gradonačelnika Doboja. Novi zamjenik je Slavko Kovačević.

Одлуком скупштинске већине Удружењу породица са троје и више дјеце „Понос“ Добој додијељен је статус удружења Odlukom skupštinske većine Udruženju porodica sa troje i više djece „Ponos“ Doboj dodijeljen je status udruženja od posebnog značaja za Grad. Sa ove sjednice izdvaja se još i prijedlog odluke o raspisavanju javnog konkursa za izbor i imenovanja načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi.

Kapacitet dobojskog obdaništa „Majke Jugović“ u tri objekta je oko 400 mjesta. Ranije je najavljeno da će se zbog iskazane potrebe ići u proširenje kapaciteta ove dobojske predškolske ustanove. Zeleno svjetlo za kupovinu novog objekta za potrebe smještaja djece u vrtiću „Majke Jugović“ dali su svi odbornici.

-U ovom momentu imamo oko 80 naših mališana na čekanju. Svi oni koji su na čekanju na ovaj način apsolutno više neće biti na čekanju, jer biće dovoljno kapaciteta za sve potrebe naših sugrađana. Raduje me što je gužva u vrtićima, odnosno da imamo djecu koja imaju potrebu za vrtićem – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Osim ove odluke usvojene su i one koje se odnose na uređenje infrastrukture na području Doboja, kako u njegovom urbanom, tako i u ruralnom dijelu Grada. Za vodosnabdijevanje u Mjesnoj zajednici Podnovlje biće izdvojeno 35 hiljada maraka. Oko 170 hiljada maraka Grad izdvaja za uređenje zgrade Policijske uprave Doboj.

-Zajedno sa načelnikom Policijske uprave Doboj g. Radinkovićem smo dogovorili da će Grad Doboj podržati rekonstrukciju same fasade na objektu. Iz razloga, da nam i Grad bude ljepši, ali svakako i da podržimo pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Zahvaljujem svim odbornicima koji su podržali tu odluku. U narednom periodu ići ćemo u proces javnih nabavki i siguran sam da će izvođač koji dobije posao uraditi to u predviđenom roku i u onom potrebnom kvalitetu, kako bi kroz sam projekat riješili i pitanje energetske efiskanosti istog – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.