Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Zasjedao Gradski štab za vanredne situacije

Gradonačelnik Boris Jerinić i Nenad Stevandić na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

U Doboju je danas održana deveta sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije kojoj je prisustovao predsjednik Tima za praćenje sprovođenja mjera Republičkog štaba Nenad Stevandić. Nakon što je u Doboju potvrđen prvi slučaj zaraze virusom korona, gradonačelnik Boris Jerinić je poručio da građani ostanu smireni i da nikoga ne osuđuju.

Sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije.

“Molim i javnost i naše sugrađane da ostanu dosljedni da nastavimo daljnju borbu sa pandemijom, da ne osuđujemo ljude koji su zaraženi. Oni se nisu zarazili svojom voljom nego što su pomagali drugima pogotovo kada je riječ o ljekaru, a djeca su bez simptoma, a stariji su prenosnici virusa”, rekao je Jerinić. Svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim ljekarom iz Doboja biće testirani.

Sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije.

Na sjednici je istaknuto da je oboljeli dobrog zdravstvenog stanja. Odjeljenje pedijatrije dobojske bolnice, gdje radi zaraženi ljekar, je dezinfikovana dok su ljekari i osoblje u izolaciji.

Predsjednik Tima za praćenje sprovođenja mjera Republičkog štaba Nenad Stevandić je rekao da nema primjedbi na preduzete mjere u Doboju.

Sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije.

“Cilj je da se epidemija sporije razvija i mjere preduzete u Srpskoj postigle su taj cilj”, rekao je Stevandić nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.