Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Grad Doboj dobitnik SDG nagrade za lokalne zajednice u BiH za 2021.godinu

Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH je u Banjoj Luci na svečanoj ceremoniji, proglasio Biznis lidere održivog razvoja u BiH.

Grad Doboj dobitnik je SDG nagrade za lokalne zajednice 2021., čiji je fokus na mjerama koje su jedinice lokalne samouprave donijele kao podršku privatnom sektoru tokom pandemije. Nagradu je preuzeo zamjenik gradonačelnika Doboja, Vladimir Marković.

Grad Doboj je strateški opredijeljen za suzbijanje negativnih ekonomskih uticaja pandemije. Inovativne mjere su transparentno usmjerene na podršku privredi. Subvencionisani su troškovi komunalnih usluga za 528 poslovnih subjekta pogođenih krizom. Obezbijeđeni su podsticaji za jačanje konkurentnosti, povećane proizvodnje i očuvana radna mjesta za  27 preduzetničkih radnji i preduzeća. Ekonomski je osnaženo 20 socijalno ugroženih lica kroz uključivanje u plasteničku proizvodnju povrća.

Raduje me činjenica da je UNDP prepoznao napore grada Doboja tokom 2020. godine da putem ekonomskih mjera podrške privredi i stanovništvu naše lokalne zajednice umanji negativne efekte pandemije KOVID-19, pomogne privrednicima da prebrode poteškoće u poslovanju, dodatno osnaži njihovu konkurentnost, a posebno da putem ovih mjera doprinese očuvanju, pa čak i povećanju broja radnih mjesta. Priznanje „SDG nagrada za jedinice lokalne samouprave u BiH“ dodatno motiviše naše trajno opređeljenje da pružamo podršku privrednom sektoru za dobrobit svih građana Doboja- izjavio je gradonačelnik Boris Jerinić.