Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Grad Doboj obilježio krsnu slavu

Grad Doboj obilježio je danas krsnu slavu – Preobraženje Gospodnje. Obilježavanje je počelo Svetom arhijerejskom liturgijom koju je služio patrijarh srpski Porfirije, nakon čega je održana litija, te upriličen slavski obred. Ovo je prva posjeta srpskog patrijarha Doboju nakon 83 godine.

Обиљежавању крсне славе града, уз многобројне вјернике, поред домаћина, градоначелника Добоја Бориса Јеринића присуствовали су и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић и српски члан Obilježavanju krsne slave grada, uz mnogobrojne vjernike, pored domaćina, gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića prisustvovali su i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Prisustvovali su i potpredsjednik Narodne skupštine Milan Petković, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar za neučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević. Krsnu slavu, zajedno sa brojnim Dobojlijama, obilježili su i poslanici Narodne skupštine Republike Srpske, predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama BiH, načelnici i gradonačelnici lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

Patrijarh srpski Porfirije istakao je u obraćanju da je velika radost ispunila njegovu dušu zbog toga što je prva posjeta Republici Srpskoj i BiH upravo posjeta Doboju. – Imam vas u srcu i neprestano se molim Bogu za vas i molim vas da se molite za mene, jer ja sam ovdje zaista svoj među svojima – poručio je patrijarh.

Градоначелник Добоја рекао је да се на данашњи дан, због посјете патријарха српског Добоју, радује овај град, али и Gradonačelnik Doboja rekao je da se na današnji dan, zbog posjete patrijarha srpskog Doboju, raduje ovaj grad, ali i čitava Republika Srpska. – Svi kažu da je Doboj grad ljudi sa velikim srcem. Dolazak patrijarha Porfirija to veliko srce ispunjava ljubavlju – istakao je Jerinić i zahvalio patrijarhu na posjeti.

default