Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske u posjeti Doboju

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić, posjetila je danas grad Doboj gdje je razgovarala sa gradonačelnikom Borisom Jerinićem i saradnicima. Ona je izrazila zadovoljstvo načinom realizacije informacionog sistema “e-Beba” u Doboju, čija je bolnica “Sveti apostol Luka” prva u Srpskoj počela sa primjenom ovog sistema.

Jujićeva je rekla da je ovaj informacioni sistem jedan od važnijih za Vladu Republike Srpske, te da su se poslije 23. juna kada je počela njegova primjena, uključile i bolnice u Gradišci, Nevesinju i Zvorniku.

“Riječ je o modernizaciji uprave i krajnji je cilj da se izbjegnu administrativne obaveze roditelja nakon rođenja djeteta”, rekla je Jujićeva novinarima u Doboju, nakon današnjeg sastanka sa gradonačelnikom Borisom Jerinićem.

Jujićeva je rekla da je Gradska uprava u centralnu bazu drugog primjerka matičnih knjiga unijela sve i jedan podatak iz izvornih, a verifikacija je 90 odsto, te je zbog tih rezultata pohvalila rad Matične službe, gradonačelnika i Gradske uprave.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić ukazao je na značaj informacionog sistema “e -Beba” za roditelje, ali i Gradsku upravu, i istakao da će po izgradnji nove bolnice kvalitet pruženih usluga biti na visokom nivou.

“Sve je to pokazatelj da smo na dobrom putu, da saradnja sa ministarstvima i Vladom Republike Srpske i institucijama doprinosi bržem i boljem razvoju i grada Doboja i kvalitetnijem načinu života”, istakao je Jerinić.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi Jujićeva i Jerinić posjetili su vakcinalni punkt u dobojskom Domu zdravlja. “Apelujem da se građani u što većem broju vakcinišu za dobrobit svih”, poručila je Jujićeva.Za vakcininaciji i revakcinaciju građana angažovana su četiri punkta.

Jerinić je naveo da je u Domu zdravlja do sada vakcinisano više od 13.000 građana, a revakcinisano više od 8.000. Ocijenio je da je zanteresovanost građana za imunizaciju veoma visoka. Građane koji su se vakcinisali u nekom drugom mjestu, Jerinić je pozvao da o tome obavijeste lokalni Dom zdravlja da bi imali pregled vakcinisanih, da bi se u skladu s tim donosile i odgovarajuće odluke.

Jerinić je naveo da današnje prisustvo Jujićeve pokazuje opredjeljenje i odgovornost Vlade Republike Srpske.

Rukovodilac HES-a Milena Brkić rekla je da imaju dovoljne količine vakcina prve doze “sputnjik ve”, “astra zeneka” i “sinofarma”, a u narednom periodu očekuju i “fajzer”.