Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Omladinska banka: Potpisan ugovor za mikrobiznis

Potpisivanje ugovora Fondacija Mozaik i Gradska uprava Doboj.

Dijana Drljić iz Doboja potpisala je danas u Gradskoj upravi Doboj ugovor sa Omladinskom bankom za realizaciju projekta “Vešeraj – pranje i sušenje veša”, koji se u iznosu od 2.000 KM finansira sredstvima Gradske uprave Doboja i Fondacije “Mozaik”.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Vlado Blagojević rekao je da su se na drugi javni poziv prijavila dva aplikanta, od kojih se po kvalitetu istakao prijedlog “Vešeraj – pranje i sušenje veša” za mikrobiznis.

Direktor programa Omladinske banke Željko Pauković rekao je da u okviru Fondacije “Mozaik” od juče djeluje ukupno 49 omladinskih banaka, da su tokom ove godine podržana 434 projekta u ukupnom iznosu od 980.000 KM i 55 mikrobiznisa. On je istakao da Fondacija, osim finansijske, pruža i konsultantsku podršku i da, zahvaljujući tome, 90 odsto podržanih i registrovanih biznisa opstaje na tržištu.Grad Doboj i Fondacija Mozaik su u novembru 2016. godine potpisali Memorandum o saradnji kako bi partnerski doprinijeli i podržali program Omladinske bankke Doboj.

Program Omladinska banka omogućava mladima od 17 do 35 godina da prepoznaju društvene probleme u svojim zajednicama i rješavaju ih kroz društvene projekte. Članovi i članice Omladinske banke imaju ulogu da podstiču aktivizam mladih i odlučuju o podršci projektima neformalnih grupa mladih. Neformalne grupe realizuju svoje projekte na teritoriji Grada uz monitoring i podršku Omladinske banke, Grada i Mozaika. Pored društvenih projekata ovaj program pruža podršku i mikrobiznisima mladih.

Ove godine odobreno je 5 projekata i jedan mikrobiznis.