Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Položen kamen temeljac za izgradnju mosta na rijeci Spreči u Suvom Polju

Položen je kamen temeljac za izgradnju mosta na rijeci Spreči, koji spaja grad Doboj i federalnu opštinu Doboj Istok. Ugovor o izgradnji potpisali su predstavnici grada Doboja, opštine Doboj Istok i Zajednice opština turskog svijeta. Vrijednost investicije iznosi oko 450 hiljada eura.

Montažni i drveni most na rijeci Spreči, koji spaja grad Doboj i federalnu opštinu Doboj Istok uskoro će biti zamijenjenim novim, savremenim mostom. Položen je kamen temeljac za njegovu izgradnju. Radovi bi trebali biti završeni do kraja ove godine. Vrijednost izgradnje ovog mosta je oko 450 hiljada eura, a od tog iznosa Zajednica opština turskog svijeta izdvojiće 300 hiljada, dok će ostatak obezbijediti grad Doboj i opština Doboj Istok.

Ovo je jedan od najvećih projekata koji smo danas potpisali ovđe u Doboju i nadam se da će ovaj most biti jedan trag između BiH i Turske, rekao je Fahri Solak , generalni sekretar Zajednice opština turskog svijeta.

Izgradnji mosta najviše se raduju mještani Suvog Polja i drugih mjesnih zajednica na području Ozrena, kao i onih koje se nalaze na području opštine Doboj Istok u Federaciji BiH.

– Ovaj most će povezivati Doboj Istok i Grad Doboj na rijeci Spreči. Most “Mira”, kako je nazvan bio je poptreban za sve stanovnike opština Petrovo i Doboj Istok. Mostovi su ti koji spajaju ljude i ovo je nešto što je trebalo gradu Doboju– izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.