Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Pomoć za višečlane porodice: Besplatne udžbenike dobilo 350 osnovaca

Uoči početka nove školske godine, gradonačelnik Boris Jerinić danas je sa predsjednikom Udruženja roditelja sa troje i više djece ‘’Ponos’’ Marinom Protić uručio 350 kompleta udžbenika. Radi se o kompletima udžbenika, namijenjenim za djecu u uzrastu od petog do devetog razreda.

Javni poziv za dodjelu besplatnih užbenika raspisalo je Udruženje porodica sa troje i više djece „Ponos“, a sredstva za nabavku udžbenika obezbijedila je Gradska uprava Doboj.

-Oko 60.000 KM Grad je doznačio Udruženju „Ponos“, kako bi uspjeli svim roditeljima koji su se prijavili uručiti udžbenike. Cilj je bio da olakšamo višečlanim porodicama kućni budžet i pomognemo im da spreme školarce za novu školsku godinu- izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Grad Doboj će i u narednom periodu biti podrška svim aktivnostima Udruženja koje imaju za cilj obezbijediti odredjene pogodnosti za višečlane porodice te na taj način doprinijeti provodjenju pronatalitetne politike u našem gradu.

-Zahvaljujući Gradskoj upravi i gradonačelniku, uspjeli smo da obezbijedimo udžbenike. Udruženje od samog osnivanja ima veliku podršku gradonačelnika. Ono što smo definisali na samom početku osnivanja Udruženja uspjeli smo da i realizujemo- rekla je Marina Protić, predsjednik Udruženja „Ponos“.

Udruženje ”Ponos” Doboj je udruženje koje je na prethodnoj sjednici Skupštine grada dobilo status od posebnog značaja za grad Doboj.

Prva podrška grada ovom Udruženju bila je Odluka o dodjeli poslovnog prostora za potrebe Udruženja koje trenutno broji preko 420 članova.