Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Obilazak radova u poslovnoj zoni Usora

Gradonačelnik Doboja u obilasku radova u poslovnoj zoni.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić obišao je danas radove u industrijskoj zoni Usora, u kojoj je smješteno osam privrednika koji zapošljavaju 93 radnika. Gradonačelnik Jerinić naglasio je da je ovaj projekat, koji je ugovoren ranije, podrška grada privrednicima. U industrijskoj zoni Usora u Doboju danas se završava asfaltiranje 450 metara saobraćajnice, za koje je iz sredstava Gradske uprave Doboj izdvojeno 75.000 KM.

“Možda je baš dobro što je ovo poruka da, kada se svi borimo sa virusom korona, život ide dalje i da ćemo nastaviti sa svim projektima koje smo najavili. Naravno, možda ćemo prolongirati vremenske rokove, ali je ovo pokazatelj da je opredjeljenje da pomognemo našim privrednicima da zadrže svako radno mjesto jer nam je to i cilj”, izjavio je gradonačelnik Doboja.

Ovom prilikom gradonačelnik Doboja je najavio da će Gradska uprava, osim infrastrukturnih aktivnosti, preduzetnicima pomoći setom mjera koji će biti razmatrani na prvoj vanrednoj sjednici lokalnog parlamenta koja je predviđena za petak, 24. april, ukoliko njeno održavanje odobre Republički štab za vanredne situacije i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske. On je kao jednu od predloženih mjera najavio da će Gradska uprava preuzeti troškove grijanja za sve privredne subjekte koji nisu radili od 15. marta do 15. aprila.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić je rekao da se prate mjere Republičkog štaba za vanredne situacije po pitanju ublažavanja mjera koje su preventivno uvedene zbog virusa korona, te najavio da će u ponedjeljak, 27. aprila, biti napravljena procjena po tom pitanju.