Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Potpisan sporazum o saradnji grada Doboj i opštine Petrovo

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević i načelnik opštine Petrovo Ozren Petković potpisali su danas sporazum o zajedničkim obavezama za osnivanje posebne organizacione jedinice dobojske Javne predškolske ustanove “Majke Jugović” u Petrovu.

Petković je naveo da je riječ o nastavku pronatalitetne politike u ovoj lokalnoj zajednici zahvaljujući gradu Doboju i pomoći predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, koja je obezbijedila inicijalnih 150.000 KM za renoviranje i adaptaciju vrtićkog prostora.

Zamjenik gradonačelnika, Slavko Kobačević istakao je da je Gradska uprava Doboja rado izašla u susret opštini Petrovo i njihovom zahtjevu za formiranje dobojske organizacione radne jedinice vrtića u Petrovu kako bi bile ostvarene administrativne uštede.

Анђелка Anđelka Kuzmić, direktor Javne predškolske ustanove “Majke Jugović” očekuje da od oktobra sa radom počne organizaciona jedinica u Petrovu smještajnog kapaciteta do 45 djece podijeljene u dvije vaspitne grupe – mješovitu jasličku i djecu do tri godine, te djecu od tri do šest godina.