Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Prijem za nekadašnje funkcionere i dobitnike gradskih priznanja

Povodom Dana grada, koji se obilježava 28. juna, već tradicionalno se organizuje prijem za nekadašnje funkcionere gradske/opštinske administracije, kao i dobitnike priznanja koje dodjeljuje Grad Doboj.

Nekadašnji gradonačelnik Doboja Obren Petrović pohvalio je nasljednika na toj funkciji Borisa Jerinića jer je tokom dvogodišnjeg mandata uspio da uspostavi dobru političku saradnju sa institucijama Republike Srpske i BiH, zahvaljujući kojima se realizuju brojni projekti. Obren Petrović je izdvojio novu sportsku dvoranu, kružne tokove, most u Suvom Polju.

“Grad se prepoznaje po projektima, a ne samo po praznoj priči”, ocijenio je Petrović, koji je sada poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Doskorašnji predsjednik Skupštine grada Doboj Sanja Vulić je izrazila zadovoljstvo što je bila dio tima koji je u ovoj lokalnoj zajednici započeo niz projekata za koje vjeruje da će biti i realizovani. Sada poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH, Sanja Vulić naglasila je da ne odstupa od izborne baze, a sugrađanima, bez obzira na nacionalno opredjeljenje, nastoji pomoći u rješavanju životnih problema.

Akademski vajar Drago Handanović, koji je 2016. godine dobio Plaketu grada, najviše priznanje koje dodjeljuje Grad Doboj, rekao je da već šestu deceniju stvara u ovoj lokalnoj zajednici, a kao krunu rada navodi odluku lokalne vlasti da u Regionalnom muzeju bude stalna postavka njegovih djela.

Predsjednik Skupštine grada Miloš Bukejlović uručio je prigodne poklone zvanicama i najavio da će centralna manifestacija zbog epidemiološke situacije biti održana skromnije.

Današnjem prijemu, između ostalih, prisustvovali su i nekadašnji srpski član Predsjedništva BiH Borislav Paravac i nekadašnji predsjednik Vlade Republike Srpske Dragan Mikerević.