Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Projekat podrške ruralnom stanovništvu u generisanju prihoda na teritoriji Doboja

Danas su uručene diplome za dvadeset korisnica projekta “Podrška ruralnom stanovništvu u generisanju prihoda na teritoriji Doboja”, kojima su obezbijeđeni plastenici i sadni materijal paprike babure.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je novinarima u ovom gradu da je vrijednost projekta 127.979 konvertibilnih maraka, Grad Doboj je učestvovao sa 38.383 KM, dok su preostala sredstva obezbijedili Vlada Republike Srpske i Vlada Švajcarske putem Razvojnog programa UN.

Gradonačelnik Jerinić je izrazio zadovoljstvo što je projekat obuhvatio 20 nezaposlenih žena sa ruralnih područja ove lokalne zajednice i najavio da će, u skladu sa mogućnostima, u narednom periodu biti subvencionisano stočarstvo, pčelarstvo, kao i druge poljoprivredne djelatnosti radi kultivacije što većeg broja neobrađene plodne površine.

Vršilac dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za poljoprivredu Anis Husaković rekao je da su korisnice subvencionisale projekat u iznosu od po 640 KM, uz obavezu da se registruju kao poljoprivredno gazdinstvo u Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge, kao i u Udruženju poljoprivrednika “Vučijak” iz Podnovlja. Prema njegovim riječima, grad će vršiti monitoring korisnika projekta tokom naredne tri godine.