Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Održana trinesta sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Na današnjoj, trinaestoj sjednici, Štab za vanredne situacije grada Doboja produžio je do 27. aprila sve mjere koje su na snazi u borbi protiv virusa korona.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić nakon sjednice ocijenio je stabilnom epidemiološku situaciju u Doboju, ali i istakao potrebu da se produže dosadašnje mjere, te da će, ukoliko se se za to ukaže potreba, a po dostavljenom dopisu Republičkog štaba za vanredne situacije svim regionalnim centrima, poljska bolnica biti postavljena na mjestu izgradnje objekta nove bolnice, koja odgovara zahtjevanim propozicijama.

Gradonačelnik Jerinić je napomenuo da je, zbog vjerskog praznika, petak, 17. april, neradni dan, te da će zbog toga lica starija od 65 godina svoje pravo o slobodnom kretanju u prijepodnevnim časovima moći da ostvare u četvrtak, 16. aprila. Takođe, pohvalio je građane zbog poštovanja predviđenih mjera.

Prema njegovim riječima, u Doboju je pod nadzorom 251 lice, iz nadzora je izašlo 1.122, a jedini na virus korona pozitivni pacijent izliječen je i poslat na kućno liječenje.

Epidemiolog u Domu zdravlja Doboj Ana Ćekić Stevanović rekla je da po preporuci resornog ministarstva inteziviraju testiranja, da su do sada izvršena testiranja za 126 lica, a za neke i ponovljena.

Pomoćnik Direktor Bolnice “Sveti apostol Luka” Siniša Marić kaže da je u ovoj regionalnoj zdravstvenoj ustanovi trenutno zbrinuto šest lica za koja se sumnja da su zaražena virusom korona. On je najavio da će u bolnicu sutra stići kontigent zaštitne opreme, te naveo da ova zdravstvena ustanova po raznim osnovama ima oko 200 ležećih pacijenata, kojima je potrebna ozbiljna njega.

Direktor Regionalnog centra Instituta za javno zdravstvo Srpske Vlado Đurđević kaže da od nedavno briseve licima uzimaju i lokalni domovi zdravlja zbog čega se pojavila veća potreba za zaštitnim odijelima, kao i da Dom zdravlja u Doboju na raspolaganju ima do 40 testova i da se zalihe po potrebi popunjavaju.