Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Uručene prve ‘’ponosne kartice’’


Danas su uručene Ponosne kartice 3+ ‘’Fondacije za život’’  za 489 dobojskih porodica.

Uz podršku Gradske uprave Doboj projekat ‘’Fondacije za život“, sa izraženim pronatalitetnim mjerama zaživio je i u Doboju, a sa ciljem poboljšanja uslova i kvaliteta života višečlanih porodica. Osmišljen je kako bi se primarne potrebe višečlanih porodica, koje su izražene kroz potrošačku korpu, umanjile, te da se ovim porodicama omogući ekonomski prostor i za neke sekundarne, pa i tercijalne potrebe, za koje prethodno nisu imale ekonomsku mogućnost.

– Najznačajnije nam je ovdje da pomognemo naše sugrađane. Ono što su obaveze Grada Doboja kroz ovaj projekat mi ćemo izvršavati. Raduje me da je došao i taj dan da danas svečano možemo uručiti „ponosne kartice” – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Ovom projektu odazvale su se i pojedine apoteke i stomatološke ordinacije, knjižara i domaći trgovinski lanac supermarketa.

– Vjerujem da će se Grad Doboj i mi kao predstavnici Gradske uprave aktivno uključiti u pronalazak dodatnih partnera, koji će omogućiti da ova priča bude što šira i da se što veći broj subjekata uključi u nju, odnosno da što veći broj subjekata pomogne ovim porodicama kojima zaista treba pomoći, a kojima će ta pomoć biti izuzetno značajna – rekao je Vladimir Marković, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Iz Fondacije „Za porodicu“ navode da u Doboju imaju partnere koji posluju na republičkom nivou, a pokrivaju značajne segmente potrošačke korpe.

– Mi ovdje govorimo o odjeći, obući, medicinskim uslugama, apotekama, školskom priboru i tome slićno. Što se tiče popusta ja moram da pohvalim sportske organizacije i udruženja, zato što izgleda da sport zaista školuje i gaji dobre ljude. Mi smo u prilici da bilježimo stoprocetne popuste kod određenih sportskih klubova na članarinu – izjavio je Dragan Dakić, predsjednik Fondacije „Za porodicu“.

Grad Doboj u aprilu je potpisao ugovor o saradnji sa Fondacijom „Za porodicu ” u okviru projekta „Prijatelji porodice”. Pravo na „ponosnu karticu”, koja glasi na ime majke, imaju porodice sa troje ili više djece, od kojih je najmanje jedno maloljetno, sa boravištem u Doboju.