Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Уручени кључеви станова за младе брачне парове

Bračni parovi kojima su uručeni ključevi stanova.

Данас је у Добоју одржана церемонија додјеле кључева за десет брачних парова који су учествовали у другом јавном позиву субвенционисања станова за младе брачне парове. Кључеве станова данас су добили Хелена и Петар Јовановић, Милица и Радослав Ристић, Ивана и Душко Милутиновић, Маја и Дејан Илић, Мара Миљановић и Саша Шувира, Невена и Мирко Шљука, Наташа и Младенко Ђурић, Бојана и Горан Тубић, Јелена и Миле Стојановић, те Кристина и Стефан Благојевић. Кључеве су им уручили градоначелник Добоја Борис Јеринић, посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић и посланици у Народној скупштини Српске Данијел Јошић и Александар Суботић.

Ceremonija dodjele ključeva za mlade bračne parove.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић је нагласио да ће Добој наставити реализацију пројеката субвенционисања станова за младе брачне парове, те да ће конкурс бити редовно расписиван док се не испуни квота од 100 станова, те најавио да је у припреми и градска одлука да брачни парови, корисници ових станова, по добијању трећег дијетета, могу постати власници стана прије истека уговора од двадесет година.

Ceremonija dodjele ključeva za mlade bračne parove.

Кључеве осам станова за младе брачне парове, по првом јавном позиву, су 11. децембра прошле године уручили српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, градоначелник Добоја Борис Јеринић и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Обрен Петровић.

Ceremonija dodjele ključeva za mlade bračne parove.
Ceremonija dodjele ključeva za mlade bračne parove.

Одлука о суфинансирању куповине 100 станова младим брачним паровима једногласно је усвојена 3. септембра на сједници Скупштине града Добоја. Право да конкуришу, између осталих, имају парови млађи од 30 година који намјеравају да у Добоју стално бораве двадесет година.