Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Четврта редовна сједница Скупштине града Добоја

На дневном четврте редовне сједнице Скупштине града Добоја нашло се укупно 36 тачака. Одборници су подржали реализацију неких инфраструктурних пројеката, а једнногласно је подржана одлука о куповини новог објекта за потребе проширења градског обданишта. Изабран је и нови замјеник градоначелника Добоја. Нови замјеник је Славко Ковачевић.

Одлуком скупштинске већине Удружењу породица са троје и више дјеце „Понос“ Добој додијељен је статус удружења од посебног значаја за Град. Са ове сједнице издваја се још и приједлог одлуке о расписавању јавног конкурса за избор и именовања начелника одјељења у Градској управи.

Капацитет добојског обданишта „Мајке Југовић“ у три објекта је око 400 мјеста. Раније је најављено да ће се због исказане потребе ићи у проширење капацитета ове добојске предшколске установе. Зелено свјетло за куповину новог објекта за потребе смјештаја дјеце у вртићу „Мајке Југовић“ дали су сви одборници.

-У овом моменту имамо око 80 наших малишана на чекању. Сви они који су на чекању на овај начин апсолутно више неће бити на чекању, јер биће довољно капацитета за све потребе наших суграђана. Радује ме што је гужва у вртићима, односно да имамо дјецу која имају потребу за вртићем – изјавио је Борис Јеринић, градоначелник Добоја.

Осим ове одлуке усвојене су и оне које се односе на уређење инфраструктуре на подручју Добоја, како у његовом урбаном, тако и у руралном дијелу Града. За водоснабдијевање у Мјесној заједници Подновље биће издвојено 35 хиљада марака. Око 170 хиљада марака Град издваја за уређење зграде Полицијске управе Добој

-Заједно са начелником Полицијске управе Добој г. Радинковићем смо договорили да ће Град Добој подржати реконструкцију саме фасаде на објекту. Из разлога, да нам и Град буде љепши, али свакако и да подржимо припаднике Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Захваљујем свим одборницима који су подржали ту одлуку. У наредном периоду ићи ћемо у процес јавних набавки и сигуран сам да ће извођач који добије посао урадити то у предвиђеном року и у оном потребном квалитету, како би кроз сам пројекат ријешили и питање енергетске ефисканости истог – рекао је Борис Јеринић, градоначелник Добоја.