Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Цивилно-војна сарадња на високом нивоу

Цивилно-војна сарадња сарадња у Добоју је на високом нивоу са видљивим бенефитима по ову локалну заједницу, закључено је након данашњег састанка замјеника министра одбране у Савјету министара Мирка Околића, команданта Шесте пјешадијске бригаде Радомира Јовића и команданта НАТО штаба Сарајево Ерика Фолкестада са добојским градоначелником Борисом Јеринићем.

Фолкестад је поздравио подршку градоначелника Јеринића иницијативи топлификације касарне Оружаних снага БиХ “Војвода Радомир Путник” у добојском насељу Миљковац. Фолкестад је указао на досадашњу подршку граду Добоју након поплава 2014. године од Команде НАТО-а у Сарајеву, а цивилну-војну сарадњу оцијенио је као високу.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је да је заједно са Оружаним снагама БиХ и уз подршку Команде НАТО Сарајева почела изградња вреловода за потребе Касарне “Војвода Радомир Путник”, процијењене вриједности од око 1.200.000 КМ, те да су средства обезбијеђена и од Владе Њемачке која је донирала 400.000 КМ.

Он очекује да ће Фолкестад понијети лијепе успомене након дводневне посјете Добоју, током које је, између осталог, обишао споменик операцији “Халијард” – акцији спасавања америчких пилота у Другом свјетском рату у добојском насељу Бољанић, као и Техничку радионицу за оправку и уништавање муниције у Касарни “3. мај” у добојском насељу Баре.

Јеринић је подсјетио на подршку Команде НАТО у Сарајеву током опоравка града од посљедица поплава из 2014. године.