Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Предсједник Републике Српске у радној посјети Добоју

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас Добој, гдје је разговарала са градоначелником Добоја Борисом Јеринићем. Састанку са предсједником Републике Српске присуствовали су и посланик у Представничком дому Обрен Петровић, те посланици у Народној скупштини Републике Српске Небојша Марић и Данијел Јошић.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић је након састанка у Добоју са градоначелником Борисом Јеринићем и локалним представницима у институцијама Републике Српске и БиХ истакла да су ово тешка и изазовна времена, али да вјерује да се она могу превазићи кроз заједништво републичких и локалних власти, те истакла да је Добој добар примјер сарадње републичке и локалне власти и да је задовољна низом пројеката и програма градске управе намијењених грађанима.

Она је истакла да је њена данашња посјета Добоју с циљем да укаже да то републичке и локалне власти треба да заједно раде јер је то за добробит грађана, те да да подршку свему што је Градска управа започела, а ријеч је о озбиљним пројектима.

“Много тога је урађено на пољу инфраструктуре, да се очува стабилност буџета и, стога, моја захвалност напорима градоначелника и Градске управе управо на очувању тог буџета. Знамо да су времена тешка, а потребе наших становника велике”, рекла је Цвијановићева новинарима.

Она је истакла да је обрадована низом интервенција, пројеката и програма локалне власти у Добоју које служе као подршка, између осталих, младим људима да би дошли лакше до своје стамбене јединице, као и на буџетску подршку путем субвенција социјално угроженим категоријама.

“Истовремено постоји свијест о томе да се на тај начин помаже и нашем привредном сектору, привредницима и инвеститорима да очувају и они своје активности, јер и они неком требају да исплате плате, примјера ради у станоградњи”, рекла је Цвијановићева.

Она је навела да се у Добоју напорно ради и да је Градска управа опредијељена да тако настави.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић каже да је током радног састанка информисао Цвијановићеву да је у Добоју стабилна политичка ситуација и да се сви започети пројекти уз подршку Владе и предсједника Српске успјешно реализују.

Он је захвалио за интервенцију Владе Српске од 1.875.000 КМ, захваљујући којима град све своје обавезе сервисира.

“Имали смо, у вези са ванредним стањем у Републици Срспкој, можда мало успореније рокове и неки пројекти су мало спорије текли, али таква ситуација није само у Добоју већ и читавом свијету. Битно је да стабилном политичком ситуацијом, све оно што је Градска управа замислила уз подршку Владе Републике Срспке успјешно релаизујемо. Ту је и несебична подршка и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, као и наших посланика у Народној скупштини Српске”, изјавио је Јеринић.

Он каже да је епидемилошка ситуација у Добоју стабилна упркос повећаном броју заражених у посљедња два дана.