Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Предсједник Републике у посјети Добоју

cvijanović u doboju

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић данас је посјетила Град Добој. Предсједник Републике Српске искористила је данашњу посјету за обилазак Регионалног музеја у Добоју, чији је објекат проширен ради излагања умјетничких дјела академског вајара Драге Хандановића, које је овај добојски умјетник завјештао граду. У Регионалном музеју у Добоју са Цвијановићевом су и умјетник Драго Хандановић, те градоначелник Добоја Борис Јеринић. У данашњој посјети добојском музеју били су и посланик из Добоја у Народној скупштини Републике Српске Александар Суботић, те посланици у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић и Обрен Петровић.

cvijanović u doboju

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је након обиласка да је велики заједнички подухват то што је објекат Регионалног музеја у Добоју проширен у сврху излагања умјетничких дјела академског вајара Драге Хандановића, које је овај добојски умјетник завјештао граду.

cvijanović u doboju

Добојски вајар Драго Хандановић рекао је да ће Музеју оставити свој легат, а да су у додијељеном простору постављени радови који су освајали међународна признања.

cvijanović u doboju

Градоначелник Добоја Борис Јеринић је рекао да је Градска управа издвојила значајна средства за проширење и да се на овај начин одужује истакнутом умјетнику за његов труд, рад и допринос граду.

cvijanović u doboju
cvijanović u doboju

Током данашњег боравка у Добоју Предсједник Републике Српске је обишла и градилиште нове болнице у Добоју.