Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Засједао Градски штаб за ванредне ситуације

Gradonačelnik Boris Jerinić i Nenad Stevandić na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

У Добоју је данас одржана девета сједница Градског штаба за ванредне ситуације којој је присустовао предсједник Тима за праћење спровођења мјера Републичког штаба Ненад Стевандић. Након што је у Добоју потврђен први случај заразе вирусом корона, градоначелник Борис Јеринић је поручио да грађани остану смирени и да никога не осуђују.

Sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije.

“Молим и јавност и наше суграђане да остану досљедни да наставимо даљњу борбу са пандемијом, да не осуђујемо људе који су заражени. Они се нису заразили својом вољом него што су помагали другима поготово када је ријеч о љекару, а дјеца су без симптома, а старији су преносници вируса”, рекао је Јеринић. Сви који су били у контакту са зараженим љекаром из Добоја биће тестирани.

Sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije.

На сједници је истакнуто да је обољели доброг здравственог стања. Одјељење педијатрије добојске болнице, гдје ради заражени љекар, је дезинфикована док су љекари и особље у изолацији.

Предсједник Тима за праћење спровођења мјера Републичког штаба Ненад Стевандић је рекао да нема примједби на предузете мјере у Добоју.

Sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije.

“Циљ је да се епидемија спорије развија и мјере предузете у Српској постигле су тај циљ”, рекао је Стевандић након сједнице Градског штаба за ванредне ситуације.