Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Градоначелник Јеринић обишао радове у Буковици Великој

Градоначелник Добоја Борис Јеринић посјетио је данас објекат Дневног центра за дјецу са посебним потребама, који се гради при Основној школи “Милан Ракић” у Буковици Великој и финансиран је средствима Владе Србије у износу од 100.000 евра. Градоначелник Добоја је рекао да ће ово бити модерно уређен објекат за потребе око 40 дјеце са посебним потребама са овог подручја, али и за дјецу предшколског узраста.

Градоначелник Јеринић захвалио се на заједничким напорима и пројектима које владе Републике Српске и Србије спроводе на подручју Добоја.

Директор школе Слађана Пашалић наводи да ће објекат користити дјеца, као и пунољетна лица са потешкоћама у развоју са Крњина, односно припадајућа мјеста Љескове Воде, Грабовица, Буковица Велика, Тисовац, Станови, Мали Прњавор и Которско, а која су до сада користила објекат центра у Добоју. Према њеним ријечима, објекат има три просторије од којих ће двије бити за потребе дјеце са потешкоћама у развоју, а једна за дјецу предшколског узраста, односно програма обданишта. Радови на овом објекту су у завршној фази и требали би се окончати за тридесетак дана.

Данашњој посјети присуствовала је и посланик у Представничком дому парламента БиХ Сања Вулић.

Град Добој добио је 100.000 евра донаторских средстава од Владе Србије која су намијењена за изградњу Дневног центра за дјецу са посебним потребама при Основној школи “Милан Ракић” из Буковице Велике.

Прошле године у Бањалуци су споразуме о финансирању пројеката донаторским средствима Владе Србије потписали министар финансија Српске Зора Видовић и градоначелници и начелници 42 локалне самоуправе.