Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Потписани уговори за додјелу пластеника

У Добоју су данас потписани уговори за додјелу 20 пластеника од по 100 метара квадратних са системом за наводњавање и сјеменским материјалом по пројекту “Економско оснаживање социјално и материјално угрожених особа и младих особа кроз производњу поврћа у пластеницима”. Пројекат се реализује на основу споразума Града Добој и организације Муслим аид из Сарајева, закљученог мају, који укупно износи 54.720 КМ.

Замјеник градоначелника Добоја Владо Благојевић каже да су са по 40 одсто средства, односно 21.920 КМ, обезбиједили Градска управа и Муслим аид, а 20 одсто финансирају корисници, односно 10.925 КМ.

Начелник градског Одјељења за пољопривреду Анис Хусаковић каже да ће корисници кроз пластеничку производњу бити у прилици да си обезбиједе средства за живот. Он наводи да су према јавном позиви корисници у обавези да да имају пријављено пољопривредно газдинство, одговарајућу површину за пластеник у свом власништву или закупу, који не смију да отуђе у наредне три године. Хусаковић је навео да неће бити организованог откупа зимсих производа, док ће се изнађи начин да откупа буде за прољетне производе.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић каже да да је Градска управа данас пољопривредницима уплатила и подстицај од по 50 КМ за око 1.060 регистрованих грла крупне стоке.

“Циљ нам је да подстицаје пољопривредницима повећамо и у наредној години”, најавио је градоначелник Добоја, истакавши да је наглашено интересовање грађана за бављење пољопривредом у периоду пандемије вируса корона.