Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Добојској болници уручена донација

Болници “Свети апостол Лука” Добој данас је уручен дигитални покретни рендген апарат и мобилни ултразвук, донације Владе Републике Српске и Института за јавно здравство Српске. Примопредаји су присуствовали градоначелник Добоја Борис Јеринић, директор добојске болнице Младен Гајић, те начелник Службе за радиологију.

Начелник Службе за радиологију Обрад Јовић каже да је набавка ове опреме значајна и с обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију јер омогућава дијагностику инфицираних пацијената на одјељењу гдје су хоспитализовани.

Он појашњава да је ријеч о дигиталним апаратима чији је квалитет слике неупоредиво бољи него на постојећим аналогним апаратима и аналогним апаратима са накнадном дигитализацијом слике, те да ће процес рада бити много бржи.

Директор добојске болнице Младен Гајић захвалио је Влади Републике Српске и Институту за јавно здравство Српске на донираној опреми, с обзиром да ова установа до сада није располагала дигиталним покретним рендген апаратом и мобилним ултразвуком. Он је рекао да су уз мобилни ултразвук добили и три сонде, преносни принтер и колица, те контигент од 2.000 заштитних маски, за које је болница провела набавку средствима града Добоја.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић каже да су апарати потребни добојској болници. Он је навео да је епидемиолошка ситуација на подручју Добоја стабилна, да је под надзором 228 лица, 1.216 лица је изашло из надзора, и да нема позитивних пацијената.

Градоначелник Добоја је апеловао на грађане да се стрпе, да наставе да се придржавају мјера и да празничне дане Васкрса прославе са својим породицама.