Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Град ће суфинансирати разлику трошкова превоза основцима

Градска управа Добој ће са 25 КМ субвенционисати мјесечну карту за 812 ученика 10 добојских основних школа који путују дуже од четири километра, да би несметано ишли у школу, рекао је данас градоначелник Борис Јеринић.
Јеринић је, након данашњег састанка са директорима добојских основних школа, на конференцији за новинаре рекао да ће град за карту ученика који путују даље од четири километра до школе мјесечно издвајати 20.300 КМ, односно 203.000 КМ годишње.

“Цијена коју плаћа министарство је 25 КМ која је успостављена прије девет година. Закључак данашњег састанка јесте да ћемо упутити иницијативу према Министарству просвјете да се коригују те цијене знајући да је на тржишту дошло до поскупљења, и сада је прави моменат будући да је буџет у припреми, како републички тако и градски”, рекао је Јеринић.

Он је најавио да ће град, иако то није његова законска обавеза, финансирати разлику у цијени превоза основцима, што ће уврстити у Нацрт буџета Добоја за 2022. годину, и таквог га прослиједити Министарству финансија Српске.

Јеринић је навео да ће са добојском Активом директора основних школа на мјесечном нивоу ажурирати списак дјеце која користе превоз, којих је прошле године било 1.200, и најавио да ће о трошковима превоза разговарати и са локалним превозницима.