Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Град Добој Подржава Рад Скпд “Просвјета” Добој

Градоначелник Борис Јеринић, у просторијама Градске управе данас се састао са члановима Српског културног и просвјетног друштва „Просвјета“ из Добоја који ће ускоро ће добити своје просторије. У наредна два и по мјесеца слиједи адаптација простора у Занатском центру која ће бити завршена за око два до три мјесеца . Средства за обнову просторија обезбијеђена су уз помоћ Градске управе Добој.

  • Заједнички смо аплицирали на један пројекат и желим да се захвалим на упорности свима њима који су истрајали. Наравно, желим да се захвалим и г. Тегелтији, јер је средства од 90.000 КМ СПКД „Просвјета“ Добој управо добило од Министарства цивилних послова БиХ. Они су направили добар пројекат уз подршку Града и градске администрације и радује ме да ћемо кренути у реализацију тог пројекта – изјавио је Борис Јеринић, градоначелник Добоја.
  • Адаптацију планирамо да реализујемо у наредна два и по мјесеца. Данас смо направили договоре око финансирања и средства смо обезбиједили. Сада улазимо у преговоре са извођачима радова, чекамо понуде и онај ко нам то буде могао најквалитетније и најбрже да уради врло брзо ће ући у реализацију тога – рекао је Обрад Јовић, предсједник СПКД „Просвјета“ Добој.

Члан СПКД „Просвјета“ Добој постао је и градоначелник Добоја. Циљ Друштва је очување културе, обичаја и језика. Увелико раде на томе. Ускоро ће свјетлост дана угледати и публикација „Љубав писана ћирилицом“. Она је резултат конкурса који су заједнички расписали Град Добој и ово Друштво

Средства за штампање ове публикације у тиражу од 500 примјерака обезбиједила је Градска управа. Ово друштво у плану има да организује и друге културне догађаје. Једна од идеја је одржавање љетњег фестивала позоришта младих у мјесецу јуну, када се обиљежава дан Града Добоја.