Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Градоначелник на дану отворених врата у организацији Саобраћајног факултета

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је да је организовање Дана отворених врата веома значајно за средњошколце који су на прекретници шта да изаберу за будуће занимање.

Промоција за средњошколце трећих и четвртих разреда локалних заједница које гравитирају Универзитету Источно Сарајево одржана је на платоу Техничко-лабораторијског центра Саобраћајног факултета у Добоју.

На Саобраћајном факултету у Добоју данас су ученицима трећих и четвртих разреда средњих школа представљене могућности студирања на неком од факултета у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву. Проректор за наставу и студентска питања Универзитета Источно Сарајево Владимир Владичић изјавио је новинарима да се овај универзитет котира међу три најбоље високошколске установе у БиХ и да може да понуди квалитетну наставу, научно-истраживачки рад и праксу младима, са повољним условима студирања.

Владичић је рекао да је од ове године отворен Студијски програм стоматологије на енглеском језику, да у понуди имају и Вокално-инструментални програм на Музичкој академији на руском језику, а да су у процедури покретања наставе на страним језицима на неким студијима Електротехничког факултета, као и другим. Када је ријеч о домаћим студентима, Владичић је рекао да је Универзитет усмјерен да реформише постојеће студијске програме, да у оквиру постојећих понуди више студентске праксе, све с циљем да студенти буду боље препознати на тржишту рада и да буду иновирани са свјетском трендовима.