Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Обилазак радова у пословној зони Усора

Gradonačelnik Doboja u obilasku radova u poslovnoj zoni.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић обишао је данас радове у индустријској зони Усора, у којој је смјештено осам привредника који запошљавају 93 радника. Градоначелник Јеринић нагласио је да је овај пројекат, који је уговорен раније, подршка града привредницима. У индустријској зони Усора у Добоју данас се завршава асфалтирање 450 метара саобраћајнице, за које је из средстава добојске Градске управе Добој издвојено 75.000 КМ.

“Можда је баш добро што је ово порука да, када се сви боримо са вирусом корона, живот иде даље и да ћемо наставити са свим пројектима које смо најавили. Наравно, можда ћемо пролонгирати временске рокове, али је ово показатељ да је опредјељење да помогнемо нашим привредницима да задрже свако радно мјесто јер нам је то и циљ”, изјавио је градоначелник Добоја.

Овом приликом градоначелник Добоја је најавио да ће Градска управа, осим инфраструктурних активности, предузетницима помоћи сетом мјера који ће бити разматрани на првој ванредној сједници локалног парламента која је предвиђена за петак, 24. април, уколико њено одржавање одобре Републички штаб за ванредне ситуације и Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске. Он је као једну од предложених мјера најавио да ће Градска управа преузети трошкове гријања за све привредне субјекте који нису радили од 15. марта до 15. априла.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић је рекао да се прате мјере Републичког штаба за ванредне ситуације по питању ублажавања мјера које су превентивно уведене због вируса корона, те најавио да ће у понедјељак, 27. априла, бити направљена процјена по том питању.