Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Градоначелник Јеринић се састао са представницима Коалиције ООСИ

Градоначелник Добоја Борис Јеринић састао се данас са представницима Коалиције ООСИ (Коалиција организација особа са инвалидитетом регије Добој), Драгицом Бекановић и Зораном Панићем. На састанку је разговарано о актуелним и практичним проблемима са којим се сусрећу особе са инвалидитетом, те рјешењима које је неопходно примјенити да би се овој категорији грађана олакшао свакодневни живот.

Градоначелник Јеринић изразио је спремност да се сваки мјесец одржавају састанци представника Коалиције ООСИ са начелником надлежног одјељења, и да се прате, из мјесеца у мјесец, активности које су договорене. Такође, подржао је идеју да се кроз интересорне групе дође до проводивог акционог плана, којим би се дефинисали приоритетни пројекти за повећање приступачности за особе са инвалидитетом.

Gradonačelnik Doboja Jerinić u razgovoru sa predstavnicima Koalicije OOSI.

Представници Коалиције ООСИ захвалили су се садашњем градоначелнику Борису Јеринићу, али и претходном Оберну Петровићу, на подршци и помоћи коју су током година пружали Коалицији, али и организацијама појединачно. Они су најавили доношење акционог плана којим би се дефинисали пројекти које је неопходно завршити у граду Добоју да би свакодневни живот особа са инвалидететом био лакши. То се, првенствено, односи на пјешачке прелазе, паркинг мјеста, рампе и лифтове у јавним установама, али и стамбеним зградама.