Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Изградњом зграде у Барама затвара се колективни центар

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић обишао је са градоначелником Добоја Борисом Јеринићем градилиште у Барама, гдје у току изградња објекта којим ће бити ријешен проблем колективног центра у Добоју. Обиласку су присуствовали и вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске Марко Аћић, предсједник Скупштине града Добоја Сања Вулић, посланици у Народној скупштини Републике Српске из Добоја, те посланик у Представничком дому парламента БиХ Обрен Петровић.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да ће питање затварања колективних центара у Добоју дефинитивно бити ријешено изградњом у насељу Баре зграде са 134 стана, вриједности око 7.700.000 конвертибилних марака са ПДВ-ом, и прије рока предвиђеног за март 2022. године. Он је истакао да је новац за изградњу мање важан колико чињеница да послије 25 година избјеглим и расељеним лицима буде омогућен достојанствен живот, при чему ова 134 стана остају у власништву града Добоја, те да представљају промоцију Закона о социјалном становању.

Градња 134 стамбених јединица у три ламеле у добојском насељу Баре релизује се у о оквиру пројекта затварања колективних центара и алтернативних смјештаја путем обезбјеђења јавних стамбених рјешења, а радови треба да буду окончани до марта 2022. године.

Инвеститори су Републички секретаријат за расељена лица и миграције Републике Српске,град Добој, Министарство за људска права и избјеглице БиХ, те Фонд за повратак БиХ.