Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Преображење Господње – крсна слава Добоја

Lomljenje slavskog kolača na slavi grada Doboja.

Град Добој обиљежио је крсну славу Преображење Господње. Обиљежавању крсне славе присуствовао је и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

На данашњем обиљежавању крсне славе поручено је како Добој тек очекују нове инвестиције и реализација раније најављених инфраструктурних пројеката. Изградња ауто-пута „9. Јануар“, као и почетак радова на изградњи дионице ауто-пута на Коридору 5Ц капитални су пројекти за град Добој. Улагање у санацију града након поплава 2014. године, реконструкција градских улица, изградња нове Болнице и спортске дворане, чији ће радови ускоро почети су међу најзначајним инфратсруктурним пројектима за ову локалну заједницу.

„Када се сабере све су то пројекти кроз које ће Влада Републике Српске и институције Српске у наредне три до четири године уложити у град Добој око 700 милиона конвертибилних марака, а што ће свакако дати развојну шансу за све грађане Добоја. Сва имовина поред тих ауто-путева постаје сигурно вриједнија, а и ми постајемо ближи како Бањалуци и Београду, тако исто и Европи“, изјавио је Борис Јеринић, градоначелник Добоја.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик овогодишњи је кум славе града Добоја. Након молитве заједно са владиком Фотијем преломио је славски колач. Обиљежавање крсне славе Добоја почело је служењем Свете архијерејске литургије у Цркви Светих апостола Петра и Павла.

Епископ зворничко-тузлански Фотије поручио је са славе у Добоју да се сви требамо као Господ преобразити. Пожелио је напредак свим градовима и општинама у Републици Српској.

Vladika Fotije sa gradonačelnikom Doboja.