Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Кружни токови: потписан уговор о преносу својине

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић и градоначелник Добоја Борис Јеринић потписали су данас у Бањалуци уговор о преносу права својине између Владе Српске и Града Добоја за реализацију пројекта изградње два кружна тока, чија је вриједност 1.045.000 конвертибилних марака.

Министар Поповић је истакао да се Град Добој обратио захтјевом за прихватање преноса права својине без накнаде на Републику Српску, ради реализације инвестиционог пројекта који је од посебног интереса за ову локалну заједницу.

“Ријеч је о изградњи кружне раскрснице на мјесту укрштања магистралних путева на правцу Добој-Сарајево и кружне раскрснице у Добоју у Улици Стефана Првовјенчаног”, рекао је  министар Поповић након потписивања уговора. Он је навео да ће “Путеви Републике Српске” финансирати извођење радова и стручно-технички надзор.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић је нагласио да се град Добој обавезао да ће финансирати израду техничке документације, ријешити имовинско-правне односе и финансирати експропријацију земљишта неопходног за реализацију пројекта.

“Очекујем да веома брзо кренемо са реализацијом наведеног пројекта. То ће бити од изузетног значаја за Добој, јер нам је циљ несметано, ефикасније и безбједније одвијање саобраћаја”, рекао је градоначелник Добоја.