Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Начелник Станара у првој радној посјети Добоју и градоначелнику Борису Јеринићу

На састанку градоначелника Добоја Бориса Јеринића и начелника општине Станари Радојице Ћелића у просторијама Градске управе Добој, договорена је даља сарадња ове двије сусједне локалне заједнице.

Санитарни и грађевински инспектори Градске управе Добој помоћи ће комуналној полицији и Дому здравља у Станарима да врше појачану контролу поштовања прописаних епидемиолошких мјера.

  • Као што имамо споразум потписан и са општином Петрово наши инспектори санитарни и грађевински ће вршити надзор и на територији општине Станари. Све мање локалне заједнице не могу да имају све потребне ни инспекције, нити администрација може да се шири у том обиму, односно не треба да се оптерећује администрација. Град Добој има постојеће инспекторе који ће уз овај споразум имати обавезу да раде и на територији општине Станари, а наравно уз сагласност и начелника општине Станари – изјавио је Јеринић, градоначелник Добоја.
  • Договорили смо анагажовање инспектора који ће помоћи нашем Дому здравља, односно општини Станари и комуналној полицији да заједно врше контроле у погледу утврђивања броја заражених, али и у погледу контрола тих лица која треба да поштују те мјере – рекао је Радојица Ћелић, начелник општине Станари.

Ове двије локалне заједнице ријешиле су сва отворена питања око подјеле имовине и финансијских обавеза, након што су се Станари издвојили из Добоја. У наредном периоду вјерују да ће доћи до унапређења сарадње, а Јеринић је најавио и узвратну посјету општини Станари.