Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана друга редовна сједница Скупштине града Добоја

На дневном реду друге редовне сједнице Скупштине града Добоја нашло се укупно 46 тачака, међу којима је одлука о субвенционисању привредника погођених пандемијом вируса корона.

Скупштинска већина коју чини 26, од укупно 31. одборника дала је зелено свјетло Нацрту одлуке о ребалансу буџета Града Добоја за 2021. у износу од 62.322.325 марака. Ребалансом буџет ће бити увећан за 14 и по милиона марака. Сада слиједе јавне расправе.

  • Вјерујем да ћемо у Приједлогу одлуке о ребалансу буџета имати документ који ће задовољити све потребе тј. сав друштвени живот у Граду Добоју, а који свакако неће зауставити низ пројеката који су започети, односно који су у току. Радује ме да је Нацрт одлуке о ребалансу буџета усвојен са већином од 26 одборника – изјавио је Борис Јеринић, градоначелник Добоја. Локални парлмент је стављен у пуну функцију након вишемјесечне блокаде Централне изборне комисије БиХ, истакао је Јеринић и додао да су на овој сједници усвојене одређене олакшице за привреднике, као и субвенције за привредне субјекте, који су претрпјели штету изазвану пандемијом вируса корона.
  • Ићи ћемо са умањењем таксе у износу од 100 одсто за оне који су били затворени, а за оне који су имали ограничење у раду то је нешто процентуално мање. Свакако да је поред тога на дневном реду био и План уписа ученика у средњу школу. Сагледали смо потребе и наравно да заједнички са свим средњим школама у граду Добоју морамо видјети која су то дефицитарна занимања – рекао је Борис Јеринић, градоначелник Добоја.
  • Због тешке економске ситуације Градска скупштина је на приједлог градоначелника усвојила Програм додјеле субвенција пословним субјектима погођеним кризом изазваном новим вирусом корона (ЦОВИД – 19), којим ће се одређена новчана средства одвојити за помоћ привредним субјектима у Граду Добоју. Битно је да је усвојена одлука, сада ће се направити критеријуми, биће објављен јавни позив и имаће се право сви пријавити, а онда ћемо по томе рјешавати те приоритетне ствари – рекао је Севлид Хуртић, предсједник Скупштине града Добоја.