Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана јавна расправа

Данас је у сали Скупштине града Добоја одржана јавна расправа о нацртима програма за 2021. годину. На данашњој јавној расправи разматрани су сљедећи нацрти: Програм кориштења прихода од посебних накнада за шуме у 2021. години, Годишњи програм рада предшколске установе за предшколску 2021/2022 годину, Стратегија безбједности саобраћаја Града Добој 2019-2028. године.

Нацрт програма кориштења прихода од посебних накнада за шуме у овој години био је прва тачка јавне расправе.

-Корисници шума и шумског земљишта обавезни су по закону да уплаћују одређене накнаде, тако да ће се у току 2021. године прикупити средства у износу од 180.000 КМ. Она ће бити усмјерена за развој руралних подручја, тачније у изградњу саобраћајне инфраструктуре – изјавио је Анис Хусаковић, начелник Одјељења за пољопривреду Града Добоја.

Из Јавне предшколске установе „Мајка Југовић“ Добој представили су програм рада за 2021/2022 годину. Броје три објекта вртића у граду, а ускоро ће отворити организациону јединицу и у Петрову. Објекти су пуни. Остао је одређен број дјеце и на листи чекања. Из Градске управе су раније најавили да ће проширити капацитет обданишта.

-На листи чекања је око стотину дјеце. Међутим, тај податак је промјењив из дана у дан. Градска управа која је наш оснивач уколико буде у могућности прошириће наше капацитете и обезбиједити нове организационе јединице – рекла је Анђелка Кузмић, в.д директора ЈПУ „Мајке Југовић“ Добој.

Десетогодишња Стратегија безбједности саобраћаја на подручју Добоја предвиђа уштеде и смањење броја погинулих за 50 одсто. У наредних десет година документом је предвиђено улагање од 770.000 марака, а новац ће бити утрошен у едукације и инфраструктуру.

-Финансијским улагањима ишли бисмо ка одређеним едукативним карактерима, улагању у инфраструктуру и безбједнија возила, спровођењу кампања и свих других осталих активности. Крећемо од вртића, основних школа, па све до факултетских институција – изјавио је Марко Суботић, Саобраћајни факултет Добој.