Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Отворен Информативно-технички центар РТРС-а

U Doboju je otvoren Informativno-tehnički centar Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), koji će emitovati programske У Добоју је отворен Информативно-технички центар Радио-телевизије Републике Српске (РТРС), који ће емитовати програмске садржаје са подручја цијеле добојске регије. ИТЦ су отворили генерални директор РТРС-а Дијана Миланковић и градоначелник Добоја Борис Јеринић.

Опремање просторија финансирао је Град Добој, а нови ИТЦ резултат је иницијативе Градске управе, подршке РТРС-а и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика. За добојску регију отварање ИТЦ РТРС-а ће бити од великог значаја, поручио је градоначелник Добоја Борис Јеринић.

–Преко овог Информативно-техничког центра комплетна регија биће покривена. То је била моја жеља и опредјељење. Наравно, то је реализовано на моје велико задовољство и у сарадњи са директорком Дијаном Миланковић, која је подржала све што смо ми замислили. Такође, имали смо и подршку осталих институција. Могу слободно да кажем да је ово један од најљепших информативно-техничких центара у Републици Српској, јер моја жеља је да у Граду Добоју буде све најбоље – изјавио је Борис Јеринић, градоначелник Добоја.

Ово је шести по реду ИТЦ који је отворила РТРС. Укупно имају десет дописништава, а сљедеће године обниљежавају три деценије постојања.