Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Министар пољопривреде у посјети Добоју

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић посјетио је данас Добој, и том приликом одржао састанак са градоначелником Добоја Борисом Јеринићем, након чега су обишли изложбу производа пољопривредних удружења из кластера добојске регије “Пољокласт”, која се одржавала у добојском Парку народних хероја.

Министар Пашалић изјавио је да је задовољан досадашњим радом пољопривредних кластера којих у Српској има укупно седам, а који ће додатно бити унапријеђени у наредном периоду. Он је подсјетио да су пољопривредни кластери пројекат ресорног министарства реализован средствима Владе Републике Српске и Међународне организације за помоћ пољопривреди ИФАД, те најавио да ће се кластерски вид организовања додатно унаприједити реализацијом нових пројеката у наредном периоду. Он је подсјетио да је пројекат формирања кластера пратила и израда дигиталне платформе plodovisela.com.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић изјавио је да је задовољан што је у Добоју организован први сајам од како је прије годину дана формиран кластер добојске регије, те што су произвођачи успјели да се организују упркос епидемиолошкој ситуацији. Он је подсјетио да се на подручје ове локалне заједнице кроз подстицајну политику Владе Српске слило више од 1.000.000 КМ, те указао на успјешну синергију локалне и републичке власти.

Градоначелник Јеринић разговарао је данас са министром Пашалићем и о заштити града од поплава, чија је пројектна документација у завршној фази, истичући да су међународна донаторска средства обезбијеђена како би се врло брзо кренуло у уређење корита ријеке Лијешањ, као и насипа у насељу Баре.