Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Званично пуштен у рад систем видео-надзора у Добоју

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и градоначелник Добоја Борис Јеринић данас су пустили у рад савремени систем видео-надзора на подручју овог града који чини 71 камера, а за шта је издвојено 350.000 конвертибилних марака. Министар унутрашњих послова Лукач је оцијенио да је ово значајан пројекат за МУП Републике Српске и Град Добој.

“Камере су постављене на 34 локације и много ће значити у контроли саобраћаја, откривању прекршаја и кривичних дјела, као и спровођењу истрага”, рекао је Лукач новинарима. Он је истакао да је ово савремени систем који има много могућности.

У овај значајни пројекат Град Добој је уложио највише средстава, а систем је успостављен са инжењерима МУП-а Републике Српске.

У више од 35 локалних заједница у Републици Српској већ је успостављен систем видео-надзора.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић је нагласио да је Добој међу првим локалним заједницама у Српској које су завршиле успостављање видео-надзора, који је до данас био у пробном раду.

“Ово нам гарантује већу безбједност, што је од немјерљивог значаја за наш град. Опредијељеност Добоја и МУП-а Српске јесте да буду ријешена питања Полицијске станице два и простора за жандармерију, за шта ће бити обезбијеђена средства”, рекао је добојски градоначелник.

Начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић рекао је да су постављене три врсте камера које су повезане са информационим системом МУП-а Српске. Пуштању у рад видео-надзора у добојској Полицијској управи присуствовао је и некадашњи градоначелник Добоја Обрен Петровић.

Након пуштања у рад видео-надзора и потписивања Споразума о сарадњи који је обављен у просторијама Полицијске управе Добој, градоначелник Борис Јеринић и министар Драган Лукач, одржали су радни састанак са сарадницима у Градској управи Добој. Разговарано је о могућностима изградње објеката и простора, којима би се трајно ријешили капацитети за све полицијске службе и јединице које раде на територији Добоја.