Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Пројекат подршке руралном становништву у генерисању прихода на територији Добоја

Данас су уручене дипломе за двадесет корисница пројекта “Подршка руралном становништву у генерисању прихода на територији Добоја”, којима су обезбијеђени пластеници и садни материјал паприке бабуре.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је новинарима у овом граду да је вриједност пројекта 127.979 конвертибилних марака, Град Добој је учествовао са 38.383 КМ, док су преостала средства обезбиједили Влада Републике Српске и Влада Швајцарске путем Развојног програма УН.

Градоначелник Јеринић је изразио задовољство што је пројекат обухватио 20 незапослених жена са руралних подручја ове локалне заједнице и најавио да ће, у складу са могућностима, у наредном периоду бити субвенционисано сточарство, пчеларство, као и друге пољопривредне дјелатности ради култивације што већег броја необрађене плодне површине.

Вршилац дужности начелника градског Одјељења за пољопривреду Анис Хусаковић рекао је да су кориснице субвенционисале пројекат у износу од по 640 КМ, уз обавезу да се региструју као пољопривредно газдинство у Агенцији за посредничке, информатичке и финансијске услуге, као и у Удружењу пољопривредника “Вучијак” из Подновља. Према његовим ријечима, град ће вршити мониторинг корисника пројекта током наредне три године.