Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Подстицајна средства за узгајиваче крупне стоке

Градска управа Добој ће у наредној години обезбиједити подстицајна средства за пољопривредне произвођаче, који узгајају крупну стоку. Добиће 100 КМ по глави крупног грла.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић је најавио да ће из градске касе у 2022-ој години бити издвојена подстицајна средства за пољопривреднике који се баве узгојем крупне стоке.

-За сву крупна стоку која је евидентирана код ветеринарских станица, односно која има маркицу, удружење ће доставити тачан број и на основу тог броја ћемо ићи са приједлогом одлуке на градску скупштину да износ по крупном грлу буде 100 КМ. Мислим да је то износ који на крају крајева сноси минимум трошкова који ови људи имају. Њихов посао је доста сложен и мукотрпан, тако да је ово један вид подстицаја како би се њихов посао олакшао – рекао је Борис Јеринић, градоначелник Добоја.

Из буџета Града Добоја и 2020. године су издвојена подстицајна средства за узгајиваче крупне стоке на подручју ове локалне заједнице. Тада су добијали по 50 КМ по грлу, а било је укупно 1300 грла.

Сада слиједи прикупљање података од ветеринарских станица са подручја Добоја, које имају евидентиране пољопривредне произвођаче, који су вршили контролне прегледе грла. На основу њиховог регистра доћи ће се до укупног броја крупних грла, која ће бити обухваћена подстицајним средствима.